Ga naar de inhoud

Onze merken

Ons aanbod bestaat uit 100% natuurlijke ambachtsdranken, perfect voor bijzondere aperitivo en digestivo momenten. 

Petrus Boonekamp

De geschiedenis van de Nederlandse kruidenbitter Petrus Boonekamp gaat tweeënhalf eeuw terug. Het was de Nederlandse VOC die de route voor Europa openden naar verre exotische landen. De Nederlandse schepen, die in de 17e eeuw de machtigste vloot van Europa waren, importeerden voor Europeanen vrijwel onbekende kruiden en specerijen. Die geneeskrachtige kruiden, met doordringende geuren en oude deugden, en die kruiden, die gebruikt werden om geneesmiddelen te bereiden, gaven Petrus Boonekamp in 1777 de ingrediënten om in zijn kleine werkplaats in Leidschendam de eerste kruidenbitter ter wereld te maken. Vandaag de dag is Boonekamp in een groot deel van West-Centraal-Europa synoniem voor spijsverteringsbitter. Veel kruiden komen voor in de samenstelling van deze drank. Onder andere Galanga (Alpina Officinarum). Galanga is een overblijvend kruid afkomstig uit China en India. De gebruikte plantendelen zijn de wortelstokken die in de herfst uit de grond worden gehaald, gewassen en gedroogd. Het wordt veel gebruikt in de apotheek als aromatisch levenslustopwekker en windafdrijver. De geur is aangenaam en de smaak is bitter-kruidig. Petrus Boonekamp heeft een intense en heldere mahonie kleur, het onthult kruidachtige en bloemige aroma’s, met hints van verdorde rozen, kers en cacaoboon. De smaak is beslist bitter, evenwichtig en zacht, in een context van geweldige structuur en balans die het aangenaam persistent maakt. Een bittere afdronk van gentiaan en rabarber, met een lichte sprankeling van gember.

Alcoholpercentage: 45%
Formaat: 70cl

Vecchio Amaro del Capo

Een iconisch product van Distilleria Caffo is Vecchio Amaro del Capo, een op kruiden gebaseerde likeur volgens een oud familierecept. Het product is in de loop van de jaren verbeterd dankzij de expertise van de Caffo-familie die is verworven door 4 generaties distillatie. Vecchio Amaro del Capo bevat de
actieve principes van veel kruiden, bloemen, fruit en wortels die groeien in Calabrië doordrenkt met de zuiverste alcohol. Onder de 29 kruiden die de infusie vormen, vinden we sinaasappel, zoethout, kamille, mandarijn en jeneverbes die veel voorkomen in deze regio. De delicate en aromatische smaak van Vecchio Amaro del Capo past goed bij nog fijnere smaakpapillen die niet gewend zijn aan dit soort bittere dranken (Amaro betekent bitter in het Italiaans).  Geniet ijskoud van Vecchio

Alcoholpercentage: 35%
Formaat: 70cl, 300cl en display met 12 miniaturen van 2cl

Vecchio Amaro del Capo RISERVA

Vecchio Amaro del Capo Riserva is in zeer beperkte hoeveelheid geproduceerd ter ere van de 100ste verjaardag van Distilleria Caffo. Etiket en verpakking zijn speciaal voor de gelegenheid gemaakt. De productiemethode vereist de infusie van verschillende kruiden, bloemen en vruchten uit Calabrië die op ambachtelijke wijze zijn verwerkt, verrijkt een kostbare brandy die al tientallen jaren op eikenhouten vaten heeft gerijpt (onder strikte controle van de Italiaanse autoriteiten). Eenmaal gemengd, wordt Vecchio Amaro del Capo Riserva verder verfijnd in eikenhouten vaten om de optimale balans tussen al de componenten te verkrijgen. Hierdoor is het een unieke likeur geworden, om van te genieten bij bijzondere gelegenheden, in de beste restaurants voor de meest veeleisende connaisseur. Een zeldzame premium drank uitgebracht in beperkte en genummerde hoeveelheden.

Alcoholpercentage: 37,5%
Formaat: 70cl

 

Santa Maria al Monte

De eeuwenoude ‘Santa Maria al Monte’ tonic likeur wordt bereid volgens een oud recept, doorgegeven van generatie op generatie. De legende vertel dat de monniken van de ‘Santa-Maria-al-Monte’ klooster een kostbare boekrol met een recept van de “Wonderbaarlijke Lissire Santa Maria” hebben gegeven aan de eclectische Vincenzo Castrovillari. De dosering en kwaliteiten van de meer dan dertig ingrediënten worden strikt nageleefd. De kruiden worden nauwkeuring gecontroleerd en de verwerking en rijpingsperiode neemt bijna anderhalf jaar in beslag. De koude infusie van gemalen kruiden, wortelstokken, bloemen, wortels, schors, zaden, harsen en bladeren duurt bijna twee maanden en garandeert de extractie van de beste bestanddelen van genezende planten. Na acht maanden rijping wordt het verkregen mengsel gemixt met alcohol en suiker, en na nog eens zes maanden rijping wordt een bitter van 40% alcohol verkregen, met een volle en zachte smaak. De kruidenbitter staat bekend om zijn perfect geharmoniseerde aroma’s en zijn unieke spijsverteringseigenschappen. Een uitzonderlijke, intense en uitgebalanceerde tonische drank, om puur of met ijs van te genieten aan het einde van een maaltijd, en perfect naast een kop koffie.

De range van Santa Maria al Monte bevat:

  • Amaro, kruidenlikeur met meer dan dertig ingrediënten
  • Limoncino Portofino, exclusief van citroenschillen uit de Ligurische Rivièra (2018 Grand Silver Medal, Concours Mondial de Bruxelles)
  • Sambuca, anijszaad en vlierbloesem, gemaakt in een oeroude koperen alambiek
  • Amaretto, wijndistilaat, kruiden, vanille en amandelen uit Sicilië
  • Elixir di Caffè, koffie-infusielikeur volgens Genuaanse wijze met selectie en branding van de beste Arabica koffiebonen


Alcoholpercentage
: 40%
Formaat: 70cl, 300cl en miniaturen van 2cl

Liquorice

De natuur heeft haar uiterste best gedaan bij het voortbrengen van de zoethoutplant. Het staat al sinds de mensenheugenis bekend om zijn werkzame bestanddelen, de zoete en aangename smaak van de wortel. Het is bekend dat het je stem verbetert, je adem en je keel reinigt en het heeft slijmoplossende, kalmerende, antiseptische, ontstekingsremmende eigenschappen en werkt ook tegen gaatjes. Het is ook aanwezig in verschillende afrodisiacumrecepten en in de Kama Sutra. Het werd ooit door alchemisten gebruikt in medische drankjes. Tegenwoordig wordt het door vele gewaardeerd als een natuurlijk en gezond snoepje en zelfs als een likeur: LiquorIce Distilleria Caffo was de eerste die “likeur met pure Calabrische drop” produceerde, waardoor een uniek en onmiskenbaar product ontstond. Om deze reden is vandaag alleen Caffo LiquorIce de “originele pure Calabrische droplikeur” … proeven is geloven!

Alcoholpercentage: 27%
Formaat: 50cl en display met 30 miniaturen van 3cl

Borsci S. Marzano 

De oorsprong Borsci ligt in de Kaukasus, de familie Borchi vluchtte eerst naar Albanië en belandde uiteindelijk in Zuid-Italië in San Marzano de San Giuseppe. In 1840 verfijnde Giuseppe Borsci het recept van zijn geërfde oosterse likeur, waardoor een Elixir ontstond die tot op heden ongewijzigd is gebleven. Borsci combineert moderne innovatie met ambachtelijke traditie, om zo de essentie van smaak uit de vruchtbare grond te vangen. De oudste likeur uit het Zuid-Italië alle decennia geliefd en bekend vanwege de kracht om van bijna alles iets lekkers te maken. Een unieke likeur met een onmiskenbaar aroma, veelzijdig als geen ander. Lekker puur als digestief, on the rock, met tonic of in je favoriete cocktail. Lekker op ijs, in koffie of melk. Uitstekend geschikt voor het maken van nagerechten, zoals tiramisu. 

Winnaar van de SIP AWARDS 2019 DOUBLE GOLD MEDAL en GOLD MEDAL BY SPIRITS SELECTION by CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2018. 

Alcoholpercentage: 38%
Formaat: 70cl

Mezzodi

Mezzodì

 Mezzodì is een veelzijdige drank die zeldzame kruiden en sappige Italiaanse Citrus bevat. Door zijn smaak is het de ideale basis voor het maken van talloze aperitief mixdrankjes en cocktails.Een greep uit een aantal bijzondere ingrediënten; Rabarber, Gentiaan, Cascarilla-schors, Kamillebloemen, Centaurea Tchihatcheffii.

  • geen kleurstoffen
  • geen aroma’s
  • geen conserveringsmiddelen

 

Alcoholpercentage: 15%
Formaat: 100 cl

 

Emporia Gin

EMPORIA GIN is een kostbaar soort gin, gebaseerd op de Fenicische jeneverbes.  Het gebruik van deze zeldzame variëteit jeneverbessen, die in Calabrië in een wilde vorm groeit, maar ook op eigen grond van het bedrijf wordt gekweekt, geeft een zeer delicate smaak die niet te vergelijken is met andere gins. De buitengewone infusie is het resultaat van een grote hoeveelheid bessen doordrenkt met zeer fijne neutrale alcohol (100% verkregen uit tarwe).  Een jaar na deze eerste distillatie worden er kruiden en water uit de Tyrreense Zee. Eenmaal gemengd, wordt de basis opnieuw overgebracht naar de kleine koperen alambiek om nogmaals te worden gedestilleerd en zodoende aroma’s van de botanicals te mengen met de fenicische jeneverbes.

Alcoholpercentage: 45%
Formaat: 70cl

Brandy Stravecchio Caffo – 1964 Grand Riserva –
50 jaar

Dit unieke distillaat is uitsluitend gemaakt van druiven van de beste Zuid-Italiaanse wijngaarden van het wijnjaar 1963/64. Vijftig jaar lang streng bewaakt en gerijpt in eikenhouten vaten. Elk nipje vertelt een ander bevlogen verhaal voortkomend uit dit meesterwerk van de Caffo familie. Zijn fijne geur en intense body evolueren geleidelijk in de aromatische prachtstuk als een lange en zachte omhelzing. Een excellent product, in staat om verborgen waarheden te ontdekken, in een stijlvolle gelimiteerde editie.

Alcoholpercentage: 45%
Formaat: 70cl

Heritage Caffo 1970

Deze kostbare brandy, gemaakt van Zuid-Italiaanse druiven, is de erfenis van eeuwenoude tradities en historische periodes. Deze brandy heeft jaargang 1970 en heeft 46 jaar bewaakt, gerijpt op Slavonisch eikenhouten vaten, een wijndistillaat onder staatscontrole gedistilleerd en gerijpt in Zuid-Italië. 

Alcoholpercentage: 42%
Formaat: 70cl

Heritage Caffo 1980

Deze kostbare brandy, gemaakt van Zuid-Italiaanse druiven, is de erfenis van eeuwenoude tradities en historische periodes. Deze brandy heeft jaargang 1970 en heeft 36 jaar bewaakt, gerijpt op Slavonisch eikenhouten vaten, een wijndistillaat onder staatscontrole gedistilleerd en gerijpt in Zuid-Italië. 

Alcoholpercentage: 42%
Formaat: 70cl

Mangilli Prosecco

PROSECCO SPUMANTE BRUT Mousserende wijn met aangename en complexe aromatische sensaties, waarbij de bloemigheid van de blauweregen en fruitige componenten doen denken aan Poir Williams en perzik opvallen. Bij het proeven ziet het schuim er romig en stevig uit, vergezeld van fijne perlages, het palette is aangenaam zuur en fris en duidelijk fruitig.

Alcoholpercentage: 11%
Formaat: 75cl

 

Mangilli Grappa Gentile
Grappa Invecchiata

De distilleerderij van Mangilli brengt naast de hierboven genoemde prosecco nog meer moois van het Friulisch landschap. Twee zeer bijzondere grappa’s: de zachte Grappa Gentile die werd verkregen uit de pomace van voornamelijk witte druiven zoals Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon en Prosecco. De Grappa Gentile Invecchiata heeft naast deze ingredienten meer dan twaalf maanden gerijpt op houten vaten.

Alcoholpercentage: 42%
Formaat: 70cl

Miracle 1638 tonic

Miracle 1638, een Italiaanse tonicwater met Calabrische bergamot-smaak, werd geïnspireerd door een oude legende vol mysteries en fascinatie. Een uitbundige en kleurrijke smaak die, het design, herinnert aan een verhaal uit het verleden dat de huidige en toekomstige generaties gaat fascineren en charmeren. Een perfecte blend, doordrenkt met Peruaanse kina en Jamaicaanse cassia, die sinds 1638, met elke slok, zelfs het meest veeleisende gehemelte zal bevredigen.

Caffo’s Miracle 1638 tonic is bekroond als het beste op bergamot gebaseerde product ter wereld!

Formaat: 20cl

Miracle 1638 Tonic Water

Caffo Mirto

Deze likeur, verkregen door maceratie (trekken) van verse mirtebessen, is een natuurlijke ratafià, uitstekend om na de maaltijd van te genieten en bij de beste gelegenheden aan verfijnde gasten aan te bieden. De mirtestruik is een symbool van glorie en gelukkige liefde, groeit spontaan in Calabrië en is al sinds de oudheid bekend.

Alcoholpercentage: 30%
Formaat: 50cl

Caffo Nocino

Deze likeur wordt geproduceerd van jonge groene walnoten uit Calabrië, geoogst in juni. Belangrijk bij de productie is respect voor het oude traditionele recept dat het gebruik van kostbare kruiden (kaneel en kruidnagel) en een lange rijpingstijd van de alcoholische infusie omvat.

Alcoholpercentage: 35%
Formaat: 50cl

Caffo Solara

Een fijne zoete en aromatische likeur op basis van Arzente (Italiaanse brandy) en drie soorten inheemse Calabrische sinaasappels, gezamelijk gerijpt in eikenhouten vaten. De likeur is rijk en authentiek, met aroma’s en smaken van sinaasappels en bloesem, een roosterende zuurgraad die zijn citrus-karakter onthult met een lange vanilleachtige afdronk.

Alcoholpercentage: 40%
Formaat: 70cl

“Wij willen de mensen verrassen en verleiden met betere drankjes tijdens de betere momenten.”

Sebastiano Giovanni Caffo (Nuccio)
CEO, CAFFO 1915 GROUP